Nieuw: claim nu je ticketkosten terug bij annulering van de vlucht vanwege het coronavirus. Klik hier

Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Ontvang tot €600 per persoon compensatie voor je vertraagde of geannuleerde vlucht of claim je ticketkosten terug.

Vluchtvertraging door blikseminslag: recht op een vergoeding?

Heeft je vlucht vertraging of is je vlucht geannuleerd, dan heb je recht op een vergoeding. Deze vergoeding kan oplopen tot € 600,- per persoon. Is er sprake is van een buitengewone omstandigheid? Dan betreft het een geval van overmacht en hoeft de luchtvaartmaatschappij geen vergoeding te betalen. Belangrijk is dus om te achterhalen of de oorzaak van je vertraagde of geannuleerde vlucht een buitengewone omstandigheid is.

Hoe zit dit bij een vluchtvertraging door blikseminslag? Wij leggen het uit!

Buitengewone omstandigheden

Wanneer de luchtvaartmaatschappij het onstane probleem ondanks het nemen van alle redelijke maatregelen niet had kunnen voorkomen, spreken we van een buitengewone omstandigheid. Hierbij gaat het meestal om de vlucht die vliegtuigpassagiers geboekt hebben. In sommige gevallen is het ook van belang wat er gebeurd is op de voorgaande vlucht omdat dit effect kan hebben op de uitvoering van de vlucht die jij als vliegtuigpassagier geboekt hebt. Blikseminslag is een goed voorbeeld daarvan.

Vluchtvertraging door van buiten komende oorzaak

Wanneer het vliegtuig bij binnenkomst van de voorafgaande vlucht door een van buiten komende oorzaak beschadigd aankomt op de luchthaven en niet zonder een inspectie voor de vlucht kan vertrekken, is er sprake van een buitengewone omstandigheid. Dit kan zijn veroorzaakt door een botsing met een van buiten komend voorwerp of met een of meerdere vogels, door weersomstandigheden of door een harde landing. Soms is het toestel zodanig beschadigd dat niet zonder een inspectie voor de vlucht kan vertrekken. In al deze gevallen is er sprake van een buitengewone omstandigheid en blikseminslag op een voorgaande vlucht, maar ook op de vlucht zelf, hoort daar ook bij.

Blikseminslag terecht of onterecht een buitengewone omstandigheid

Voor zowel de luchtvaartmaatschappij als de vliegtuigpassagier is vliegveiligheid uiterst belangrijk. Luchtvaartmaatschappijen zeggen bijna altijd dat er sprake was van een buitengewone omstandigheid terwijl dit vaak niet het geval is. In het geval van blikseminslag is dit lastig na te gaan. Echter, volgens het onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport is er vaak weinig aan de hand. Op basis hiervan zou je kunnen zeggen dat het een makkelijke manier is voor de luchtvaartmaatschappij om onder de wetgeving uit te komen. Hier moet een kanttekening worden geplaatst. Wanneer een vliegtuig wordt geraakt door blikseminslag moet het vliegtuig verplicht een inspectie ondergaan voordat het toestel weer mag vliegen. Deze inspectie neemt tijd in beslag en kan dus mede de oorzaak van de vertraging zijn. Soms keert een vliegtuig terug naar de luchthaven van vertrek. Ook dan kan er vertraging ontstaan.

Over Vlucht-Vertraagd.nl

Was jouw vlucht vertraagd en was er geen sprake van een buitengewone omstandigheid, kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Om deze reden is de service van Vlucht-Vertraagd.nl in het leven geroepen! Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen!

Wij houden ons bezig met het opstellen en versturen van alle specifieke brieven die nodig zijn voor het claimen van de vergoeding bij de luchtvaartmaatschappij. Wij werken op basis van no cure no pay en alle juridische kosten worden gedekt in onze 25% servicekosten.

Check je vlucht in onze claimcalculator

Was jouw vlucht vertraagd en wil je snel zien of je recht hebt op een vergoeding? Dat kan gemakkelijk door gebruik te maken van onze claimcalculator

 

➜ Check jouw vlucht


Onze service

  2220 Ervaringen van klanten
  • Direct gratis jouw vlucht checken
  • Vandaag ingediend, morgen hulp
  • 98% van de rechtszaken gewonnen
  • Goed beoordeeld: 4.5 uit 5
  • Geen administratiekosten
  • Alleen betalen bij succes
  • Online support

Heb ik recht op compensatie of een terugbetaling?

Green Claim in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Over Green Claim

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
4.5 uit 5
SERVICE: 4.5 uit 5

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht