7 goedkoopste vakantiebestemmingen in mei vanuit Nederland

Waar ons hartje sneller van gaat kloppen zijn belachelijk goedkope vakanties! Het leven is al duur genoeg en met een paar slimme trucjes, wat tijdsinvestering en goede moed kan je een goedkope vakantiebestemming vinden. Heb je deze drie dingen nou niet: you’re in luck! Wij zijn op zoek gegaan naar goedkope plekken waar je in de meivakantie vakantie kunt vieren.

Nummer 7 - Berlijn, Duitsland

Berlijn; de stad van de kunst, cultuur, wetenschap en entertainment. Ben je opzoek naar een toffe trip dan raden we je Berlijn sterk aan! Er is meer dan genoeg te doen, zowel overdag en in de avond.

Retourtje Amsterdam - Berlijn in mei: 78 euro

Vluchtduur: 1 uur en 30 minuten

Hoofdtaal: Duits! Is je Duits van de middelbare school niet zo blijven hangen, dan kun je prima je verstaanbaar maken met Engels.

Must see: Holocaustmonument, Brandenburger Tor, de dierentuin van Berlijn

Leuk weetje: In Berlijn kun je musea afhuren voor een feestje en kost je zo’n 8000 tot 12000. Past niet helemaal in je budget-reis, maar is wel leuk om te weten!

Nummer 6 - Algarve, Portugal

Als een goedkope, ontspannende, strandvakantie op je lijf is geschreven dan is Portugal de bestemming voor jou! Algarve wordt gekenmerkt door de prachtige kustlijn, geschikt voor toeristen die opzoek zijn naar ontspanning of juist een leuke feestvakantie. Je kunt prima goedkope vliegtickets scoren en de prijzen liggen er ook niet hoog, dus een topbestemming voor budgetreizigers.

Retourtje Eindhoven - Faro in mei: 93 euro

Vluchtduur: 3 uur

Hoofdtaal: Portugees, maar Algarve is gewend aan toeristen waardoor er veel Engels wordt gesproken

Must see: Benagil Caves, Ponta de Piedade, Slide and Splash waterpark

Leuk weetje: de Algarve heeft meer dan 3000 zonuren per jaar, dus neem je zonnebrandcrème mee!

Nummer 5 - Milaan, Italië

Milaan is de internationale hoofdstad voor fashion en design, maar heeft véél meer te bieden voor reizigers die opzoek zijn naar lekker eten, cultuur en entertainment. Milaan is misschien niet de goedkoopste stad van Europa, maar tickets zijn zo goedkoop op dit moment dat we hem aan onze lijst moesten toevoegen!

Retourtje Amsterdam - Milaan: 65 euro

Hoofdtaal: Italiaans, maar ook Engels en Frans

Must see: Sforza Castle, Duomo di Milano, Navigli district

Leuk weetje: iedereen kan (voor €100.000) een waterspuwer van de gevelversiering van de Dom van Milaan “adopteren”. Deze campagne is onderdeel van een poging om het symbool van Milaan te behouden.

Nummer 4 - Dublin, Ierland

Dublin is de hoofdstad en grootste stad van Ierland. Een opwindende stad met een rijke geschiedenis sinds 7e eeuw, toen het werd opgericht door de Kelten. Tegenwoordig is het een geweldige plek om te bezoeken en aanzienlijk goedkoper voor reizigers dan Londen, en net zo lang vliegen.

Retourtje Amsterdam - Dublin: 49 euro

Vluchtduur: 1 uur en 40 minuten

Hoofdtaal: Engels is de meest gesproken taal in Ierland, maar het Ierse (of het Gaelic) is ook een officiële taal in het land.

Must see: Trinity College Dublin, Guinness Storehouse, Kilmainham Gaol

Leuk weetje: Dublin heeft de jongste populatie in heel Europa. Ongeveer de helft van de bevolking is jonger dan 25 jaar.

Nummer 3 - Sofia, Bulgarije

Sofia’s monumenten tonen meer dan 2000 jaar aan geschiedenis, omdat de stad onder Grieks. Romeins, Ottomaans en Sovjet bezit is geweest. Bulgarije is een relatief goedkoop land vergeleken met Nederland. Een biertje kost er maar 80 cent! Zoek je een stad met een andere cultuur dan de West-Europese landen, dan is Bulgarije de plek voor jou!

Retourtje Eindhoven - Sofia: 49 euro

Vluchtduur: 2 uur en 40 minuten

Hoofdtaal: Bulgaars, dit is de een taal die het cyrillische alfabet gebruikt. Dit kan door het land reizen iets lastiger maken, hoewel Engels steeds meer toegankelijker wordt.

Must see: de Kerk van Boyana, Vithosha-gebergte (voor wintersport), Ivan Vazov National Theatre

Leuk weetje: Bulgarije was bondgenoot met nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar redde 48.000 Joodse burgers

Nummer 2 - Boedapest - Hongarije

Boedapest is een van de grootste hoofdsteden van Europa met veel shopgelegenheid, media, kunst, mode, onderzoek, technologie, educatie en amusement. Het wordt niet voor niets een van de mooiste steden van Europa genoemd! Dit is niet alleen de reden dat Boedapest deze lijst heeft bereikt: het is er ook nog eens spotgoedkoop! je moet dan wel wegblijven uit de toeristische plekken langs de rivier.

Retourtje Eindhoven - Boedapest: 65 euro

Vluchtduur: 2 uur

Hoofdtaal: Hongaars, maar je kunt gelukkig in cafés en bars je prima verstaanbaar maken in het Engels

Must see: rivier de Donau, Sint-Stefanusbsiliek en Széchenyi-spa

Nummer 1 - Praag, Tsjechië

Praag is een culturele, economische en historische stad in Europa, dat zich richt op alle soorten toeristen: feestgangers, reizigers, gezinnen en ouderen. Met tal van musea, galerijen, bioscopen, theaters en tentoonstellingen, is er genoeg te doen in deze levendige stad. Efficiënt openbaar vervoer maakt het ook gemakkelijker om door de stad te reizen. Dit alles in combinatie met lage prijzen maakt Praag een ideale stad voor een goedkope vakantie in mei!

Retourtje Eindhoven - Praag: 46 euro

Vluchtduur: 1 uur 20 minuten

Hoofdtaal: Tsjechisch, maar net als de meeste hoofdsteden in Europa, zal het geen probleem zijn als je Engels tegen de locals praat

Must see: Oude stadsplein, Praagse burcht, Karelsbrug

Leuk weetje: de lokale bevolking in Tsjechië drinkt meer bier per persoon dan ieder ander land ter wereld.

Genoeg te doen dus in mei! Misschien nog even een paar dagen weg deze meivakantie?