Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim tot €600 per persoon voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Wat zijn de regels voor het meenemen van handbagage?

Ga je op vakantie en reis je met (alleen) handbagage? De strenge regels voor het meenemen van handbagage zorgen ervoor dat je je goed moet voorbereiden op je trip. Hoe pak je je vloeistoffen in je koffer? Hoeveel vloeistoffen en gels mag je meenemen? Vlucht-Vertraagd.nl zet alle informatie over handbagage voor je op een rijtje. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Let op: onderstaande informatie over handbagage is onderhevig aan verandering. We adviseren je dan ook om altijd de actuele gegevens te checken voor je boekt en gaat vliegen.

Wat is handbagage?

Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera’s. Net als voor het meenemen van ruimbagage gelden er voor handbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.

Wat mag er niet mee als handbagage?

De EU heeft een lijst opgesteld van voorwerpen en goederen die verboden zijn om mee te nemen in je handbagage. Meer informatie over verboden voorwerpen in het vliegtuig vind je hier. Daarnaast kan de beveiligingsbeambte op het vliegveld altijd nog voorwerpen uit veiligheidsoverwegingen weigeren.

Iets voor je handbagage gekocht op de luchthaven?

Heb je iets gekocht op Schiphol na de paspoortcontrole? Dan mag je dat gewoon het vliegtuig in meenemen. Let er wel op dat er speciale regels gelden als je vloeistoffen in je handbagage meeneemt.

Verpakte en verzegelde vloeistoffen

De vloeistoffen of gels in een taxfree winkel of aan boord van het vliegtuig moeten goed verpakt en verzegeld zijn. Het zegel is slechts één dag geldig. Als je op een volgende luchthaven moet overstappen, mag je het zegel niet verbreken tot je op de eindbestemming bent aangekomen. Je moet namelijk kunnen aantonen dat de vloeistoffen of gels op de dag van de vliegreis zijn gekocht.

Buiten de Europese Unie of aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij

Heb je vloeibare artikelen gekocht op een luchthaven buiten de Europese Unie die taxfree zijn, dan worden deze op Schiphol in beslag genomen. Zelfs al zijn deze verzegeld. Dit geldt ook voor aankopen die je aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij heeft gedaan. Verzegelde vloeibare artikelen vanuit de Verenigde Staten, Canada en Maleisië mogen via Schiphol meegenomen worden op de vervolgvlucht. Dit geldt niet wanneer je doorvliegt naar de Verenigde Staten of wanneer je met Delta Airlines vliegt naar Mumbai.

Overstap in de Verenigde of Canada

Vlieg je vanuit Schiphol en stap je over in de Verenigde Staten of Canada*? Zorg dan dat je de taxfree gekochte vloeistoffen, gels of spuitbussen na de douanecontrole in je ingecheckte bagage doet. 

*Uitzonderingen voor een aantal Canadese luchthavens: als je vanaf Schiphol vliegt via Montreal (Pearson Int. & Trudeau Int.) dan kun je taxfree gekochte vloeistoffen meenemen op de volgende vlucht.

Vloeistoffen in je handbagage

Het is toegestaan om vloeistoffen mee te nemen in je handbagage. Probeer dit echter tot het minimum te beperken en vergeet je niet te houden aan de volgende regels:

 • De verpakkingen van de vloeistoffen en gels mogen maximaal 100 ml zijn.
 • De verpakking moet doorzichtig en van plastic zijn.
 • Per vliegtuigpassagier mag je maar één doorzichtige plastic zak meenemen op je vlucht.
 • De inhoud van de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter.
 • De doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn.
 • Als je aan kunt tonen dat je medicijnen of babyvoeding nodig hebt tijdens de reis dan is dat meestal toegestaan.

Dit geldt voor alle passagiers op vluchten die vertrekken van, of overstappen op een luchthaven binnen de Europese Unie. Deze regels zijn dus ook van toepassing op handbagage op Schiphol.

Hoeveel mag mijn handbagage wegen?

Evenals bij ruimbagage zijn de regels voor handbagage verschillend per luchtvaartmaatschappij. Toch kun je wel voor standaard vluchten met standaard commerciële vliegtuigen de volgende gewichten en afmeting in acht nemen:

 • Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je maximaal 1 stuks handbagage meenemen.
 • Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij mag je tussen de 5 en 14 kilo handbagage meenemen. Wil je geen risico nemen? Dan zit je bij 8 tot 10 kilo handbagage in de meeste gevallen veilig.
 • De standaard maximale afmetingen van handbagage zijn 55x25x35 cm of 55x20x40 cm (lengte x breedte x hoogte).

Waar vind ik de vervoer- en bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij?

Ben je op zoek naar de meest actuele vervoer- en bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij die jouw vlucht uitvoert? Op de website van de ANVR staan alle bagagekosten, vervoersvoorwaarden en voorwaarden voor het meenemen van ruimbagage en handbagage per luchtvaartmaatschappij op een rijtje. Het is altijd handig om deze informatie goed door te lezen of desnoods uit te printen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat jouw bagage voldoet aan alle voorwaarden!

Mijn handbagage is kwijt: wat nu?

Wanneer jouw bagage vermist is, kan dit behoorlijk stressvol zijn. Is dit jou overkomen? Dan wil je uiteraard weten wat je kunt doen om te achterhalen waar je koffer is en of je hier wellicht een vergoeding voor kunt ontvangen. Wij hebben alle informatie omtrent vertraagde of kwijtgeraakte bagage hier voor je op een rijtje gezet!

Wel bagage maar geen vlucht? Claim je vergoeding!

Niets is vervelender dan wanneer je aankomt op de luchthaven en je ziet dat jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Is dit jou overkomen? Dan is het goed mogelijk dat je recht hebt op compensatie voor het ontstane ongemak en de opgelopen vertraging. Maar hoe gaat dat precies in zijn werking?

Vlucht-Vertraagd.nl helpt jou graag bij het claimen van jouw vergoeding! Je kunt jouw vlucht gratis en vrijblijvend checken in onze claimcalculator. Op basis van onze uitgebreide database beoordelen wij jouw claim en als deze terecht is, zorgen wij ervoor dat deze bij de luchtvaartmaatschappij wordt ingediend zodat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Doe de check, dien je claim in en wij doen de rest!
 

➜ Check gratis of jij recht hebt op compensatie

 

Onze service

  2194 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis jouw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 4.6 uit 5
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Kom ik in aanmerking voor compensatie?

Green Claim in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Received compensation of flight delay 600 euro after GreenClaim commission. It took some time but in the end positive result. Very convenient service! Good luck!:)

Betrouwbaar en goed geregeld

Green Claim is a professional service provider and helped us win our case!

In december 2016 een enorme vertraging gehad naar Amerika. Green Claim ingeschakeld om stappen te ondernemen. Nu ruim een jaar later toch uiteindelijk onze claim ontvangen, dankzij het werk wat Green Claim voor ons verricht heeft. Alle complimenten naar Green Claim!!!

Zie vorige personen. Mooi hoe je het digitale dossier kunt aanvullen en/of raadplegen!

Een vlucht van Tuifly werd 24 u uitgesteld en via Green Claim hebben wij een compensatie teruggekregen van 1200 euro - 380 euro (kosten). Een correcte en snelle afhandeling

I'm really thankful to Green Claim, my claim was handled professional and I'm impressed how clear and easy the communication was as well as their website. Thanks to them getting my compensation was a stress free process.

Prima service geleverd. Netjes mijn geld teruggekregen. Dank!

I did not expect at all to get money back from that flight. But surprisingly I got an email with instructuions how to do it. As I thought it would no apply in this case, I ignored it. Then I got another email! I thought: Why not then? And I filled in all the papers and guess what? Money coming my way! Nice surprise and it covers part of my next flight! Thank you for insisting!

Vliegtickets claimservice communiceerde goed de stand van zaken over de claim die er was na annulering en vertraging van de vlucht die wij maakten! Ze hebben er voor moeten strijden, maar de claim is gehonoreerd! Hier is recht gedaan! Hartelijk Bedankt!

Hun aanpak is zeer duidelijk en ze houden je ook voldoende op de hoogte. Zelf hoe je eigenlijk niet veel te doen. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij succes of verlies. Enkel nemen ze natuurlijk hun deel van het werk af van jou bedrag. Daarnaast mag je ze ook steeds mailen of bellen en helpen ze je zeer beleefd en vriendelijk verder. Zeer tevreden hierover en ze doen veel moeite voor jou en jij hoeft enkel wat geduld op te brengen.

Keurige en snelle succesvolle afhandeling. Wij werden ook tussentijds netjes geïnformeerd. Top !!!!

Ik ben zeer tevreden met de manieren hoe ik geholpen ben. De woorden zoals professioneel, zorgvuldig, consequent zijn zijn heel passend aan de werkwijze van Green Claim medewerkers, waarvoor grote dank en respect.

Heel goede service !

Top,Top top. Echt super service. Ik ben heel tevreden hoe deze mensen zich hebben ingezet voor mij. Een echte aanrader

First I tried to get my money through Royal Air Maroc myself. Not only my flight was cancelled, but they let me stay in the AirPort overnight and lost my luggage. Until now its not back. Maroc Airlines never responded to my claim, I phoned and mailed them several times. Through Greenclaim I got my money. Alone I would not have been succesfull.

Alles werd snel geregeld, nogmaals bedankt!

Hi guys my 2018 started very good. It was like lotterie. You are trustful and very honest in your advices. Great job and i will travel with your companies ofcourse

Buiten het aanleveren van de kastickets die we bijgehouden hadden om de extra gemaakte kosten te recupereren en tekst en uitleg gegeven hoe de vertraging en missen van aansluiting onze reis heeft beïnvloed hebben wij ook geen enkel actie moeten nemen. Dat Green Claim kosten inhoud op het bedrag was duidelijk gecommuniceerd. Top Service. Meer kan ik er niet van zeggen.

Ze verdienen wel wat aan je maar je hebt er totaal geen werk van. Eerst zelf de claim geprobeerd te bemachtigen. Dit lukte niet! Binnen een week was het door Green Claim wel geregeld en hebben we toch een groot deel van de vliegkosten terug!


De beste service

Claim ook jouw compensatie: gemakkelijk, snel en persoonlijk


Direct hulp

Over Green Claim

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.1 uit 10
SERVICE: 9.1 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim compensatie voor jouw vertraagde,
geannuleerde of overboekte vlucht!

Check of je recht hebt op compensatie