Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim tot €600 per persoon voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Wat zijn de regels voor het meenemen van ruimbagage?

Ga je bijna op reis? Dan is het tijd om de koffer in te pakken! Voorafgaand aan je vliegreis is het handig om je te verdiepen in de bagagevoorwaarden van de airline. Vlucht-Vertraagd.nl zet alle informatie over ruimbagage voor je op een rijtje. Zo ga jij goed voorbereid op reis!

Let op: onderstaande informatie over ruimbagage is onderhevig aan verandering. We adviseren je dan ook om altijd de actuele gegevens te checken voor je boekt en gaat vliegen.

 

Wat is ruimbagage?

Ruimbagage is de bagage die je afgeeft bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij, dat vervolgens wordt ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Net als voor het meenemen van handbagage gelden er voor ruimbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.

Wat mag er mee als ruimbagage?

In principe mag je vrijwel alles meenemen als ruimbagage, behalve als het staat aangegeven op de lijst van verboden voorwerpen en het voldoet aan de voorschriften qua gewicht en afmetingen die de luchtvaartmaatschappijen hanteren. Als je twijfelt of iets wel of niet mee mag in je ruimbagage, dan raden we je aan om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij die je vlucht uitvoert.

Hoeveel mag mijn ruimbagage wegen?

Helaas bestaat er geen nationale of internationale regeling voor het gewicht aan koffers en ruimbagage dat je mag meenemen. De enige beperking die is ingesteld is dat bagage maximaal 32 kilo mag wegen. Dit is om ervoor te zorgen dat het grondpersoneel geen rugklachten krijgen.

Hoeveel kilo je aan ruimbagage mag meenemen is verschillend per luchtvaartmaatschappij. Vervolgens hebben luchtvaartmaatschappijen ook weer verschillende regels per verzorgingsklasse. Reis je in Business Class of First Class dan worden er andere regels gehanteerd dan bij Economy Class. Ook het tarief, de bestemming en de luchthaven van waar je vertrekt zijn van invloed op het gewicht dat je aan bagage mag meenemen. Als je een 'frequent flyer', oftewel een vaste klant bent, dan zal je luchtvaartmaatschappij ook coulanter zijn of ruimere regels hanteren.

Afwijkende ruimbagage: wat houdt dit in?

Bagage die groter of zwaarder is dan normaal, kun je inchecken als afwijkende bagage. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fietsen, grote muziekinstrumenten, ski's of golftassen. Ook breekbare bagage kun je afgeven bij de incheckbalie. 

Ruimbagage wordt als afwijkend beschouwd als het aan onderstaande criteria voldoet:

 • gewicht tussen de 32 en 80 kg
 • pakketten groter dan 100 cm lang, 65 cm hoog en 75 cm breed en niet groter dan 350 cm lang, 100 cm hoog en 100 cm breed
 • voorwerpen die kunnen rollen en/of uitstekende dan wel loshangende onderdelen
 • breekbare bagage
 • chemische artikelen die op de lijst van verboden voorwerpen staan
 • huisdieren

Als je bagage zwaarder of groter is dan in de criteria is aangegeven, kan het item niet door het bagagesysteem worden verwerkt. Je kunt je bagage dan als cargo laten vervoeren via de luchtvaartmaatschappij of een andere cargovervoerder.

Waar vind ik de vervoers- en bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij?

Ben je op zoek naar de meest actuele vervoer- en bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij die jouw vlucht uitvoert? Op de website van de ANVR staan alle bagagekosten, vervoersvoorwaarden en voorwaarden voor het meenemen van ruimbagage en handbagage per luchtvaartmaatschappij op een rijtje. Het is altijd handig om deze informatie goed door te lezen of desnoods uit te printen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat jouw bagage voldoet aan alle voorwaarden!

Mijn ruimbagage is vertraagd of kwijt: wat nu?

Wanneer jouw bagage vertraagd of kwijt is, kan dit behoorlijk stressvol zijn. Is dit jou overkomen? Dan wil je uiteraard weten wat je kunt doen om te achterhalen waar je koffer is en of je hier wellicht een vergoeding voor kunt ontvangen. Wij hebben alle informatie omtrent vertraagde of kwijtgeraakte bagage hier voor je op een rijtje gezet!

Wel bagage maar geen vlucht? Claim compensatie!

Het kan goed voorkomen dat je met je koffer op de luchthaven staat en erachter komt dat jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Of misschien heb je wel dubbel pech en heb je naast jouw vertraagde of kwijtgeraakte bagage ook nog eens een vluchtvertraging opgelopen. Dan is het goed mogelijk dat je recht hebt op compensatie voor het ontstane ongemak en de opgelopen vertraging. Maar hoe gaat dat precies in zijn werking?

Op basis van onze uitgebreide database beoordelen wij jouw claim en als deze terecht is, zorgen wij ervoor dat deze bij de luchtvaartmaatschappij wordt ingediend zodat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Vlucht-Vertraagd.nl helpt jou graag bij het claimen van jouw vergoeding! Je kunt jouw vlucht gratis en vrijblijvend checken in onze claimcalculator. Doe de check, dien je claim in en wij doen de rest!
 

➜ Check gratis of jij recht hebt op compensatie


 

Onze service

  2194 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis jouw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 4.6 uit 5
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Kom ik in aanmerking voor compensatie?

Green Claim in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Received compensation of flight delay 600 euro after GreenClaim commission. It took some time but in the end positive result. Very convenient service! Good luck!:)

Betrouwbaar en goed geregeld

Green Claim is a professional service provider and helped us win our case!

In december 2016 een enorme vertraging gehad naar Amerika. Green Claim ingeschakeld om stappen te ondernemen. Nu ruim een jaar later toch uiteindelijk onze claim ontvangen, dankzij het werk wat Green Claim voor ons verricht heeft. Alle complimenten naar Green Claim!!!

Zie vorige personen. Mooi hoe je het digitale dossier kunt aanvullen en/of raadplegen!

Een vlucht van Tuifly werd 24 u uitgesteld en via Green Claim hebben wij een compensatie teruggekregen van 1200 euro - 380 euro (kosten). Een correcte en snelle afhandeling

I'm really thankful to Green Claim, my claim was handled professional and I'm impressed how clear and easy the communication was as well as their website. Thanks to them getting my compensation was a stress free process.

Prima service geleverd. Netjes mijn geld teruggekregen. Dank!

I did not expect at all to get money back from that flight. But surprisingly I got an email with instructuions how to do it. As I thought it would no apply in this case, I ignored it. Then I got another email! I thought: Why not then? And I filled in all the papers and guess what? Money coming my way! Nice surprise and it covers part of my next flight! Thank you for insisting!

Vliegtickets claimservice communiceerde goed de stand van zaken over de claim die er was na annulering en vertraging van de vlucht die wij maakten! Ze hebben er voor moeten strijden, maar de claim is gehonoreerd! Hier is recht gedaan! Hartelijk Bedankt!

Hun aanpak is zeer duidelijk en ze houden je ook voldoende op de hoogte. Zelf hoe je eigenlijk niet veel te doen. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij succes of verlies. Enkel nemen ze natuurlijk hun deel van het werk af van jou bedrag. Daarnaast mag je ze ook steeds mailen of bellen en helpen ze je zeer beleefd en vriendelijk verder. Zeer tevreden hierover en ze doen veel moeite voor jou en jij hoeft enkel wat geduld op te brengen.

Keurige en snelle succesvolle afhandeling. Wij werden ook tussentijds netjes geïnformeerd. Top !!!!

Ik ben zeer tevreden met de manieren hoe ik geholpen ben. De woorden zoals professioneel, zorgvuldig, consequent zijn zijn heel passend aan de werkwijze van Green Claim medewerkers, waarvoor grote dank en respect.

Heel goede service !

Top,Top top. Echt super service. Ik ben heel tevreden hoe deze mensen zich hebben ingezet voor mij. Een echte aanrader

First I tried to get my money through Royal Air Maroc myself. Not only my flight was cancelled, but they let me stay in the AirPort overnight and lost my luggage. Until now its not back. Maroc Airlines never responded to my claim, I phoned and mailed them several times. Through Greenclaim I got my money. Alone I would not have been succesfull.

Alles werd snel geregeld, nogmaals bedankt!

Hi guys my 2018 started very good. It was like lotterie. You are trustful and very honest in your advices. Great job and i will travel with your companies ofcourse

Buiten het aanleveren van de kastickets die we bijgehouden hadden om de extra gemaakte kosten te recupereren en tekst en uitleg gegeven hoe de vertraging en missen van aansluiting onze reis heeft beïnvloed hebben wij ook geen enkel actie moeten nemen. Dat Green Claim kosten inhoud op het bedrag was duidelijk gecommuniceerd. Top Service. Meer kan ik er niet van zeggen.

Ze verdienen wel wat aan je maar je hebt er totaal geen werk van. Eerst zelf de claim geprobeerd te bemachtigen. Dit lukte niet! Binnen een week was het door Green Claim wel geregeld en hebben we toch een groot deel van de vliegkosten terug!


De beste service

Claim ook jouw compensatie: gemakkelijk, snel en persoonlijk


Direct hulp

Over Green Claim

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.1 uit 10
SERVICE: 9.1 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim compensatie voor jouw vertraagde,
geannuleerde of overboekte vlucht!

Check of je recht hebt op compensatie