Vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie!

Ontvang tot € 600,- per persoon voor uw vertraagde, geannuleerde en overboekte vlucht.

Vliegtickets, een vlucht waar betalen we voor?

Jaarlijks wordt er in Nederland ongeveer 11 miljard euro uitgegeven aan vliegtickets die zijn opgebouwd uit allerlei kosten. Om te weten wat een vlucht nou eigenlijk kost en of u nou echt 'cheaptickets' koopt, moet u de aflevering van De Rekenkamer kijken. De Rekenkamer, een programma van de KRO heeft onderzoek gedaan naar welke kosten er niet op uw ticket staan. De aflevering geeft een goed inzicht welke kosten gemaakt moeten worden om een vlucht met het vliegtuig mogelijk te maken.

Bekijk hier de aflevering over vliegtickets van De Rekenkamer

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Samenvatting kosten vliegticket Amsterdam - Londen

Als u vliegtickets koopt voor een vlucht (met welke luchtvaartmaatschappij dan ook) moet u op uw hoede zijn. Voor eenzelfde stoel op dezelfde vlucht kunt u gigantisch veel meer betalen voor vliegtickets. Vliegtickets die niet verschillend zijn en hetzelfde kosten. Een zakenreiziger betaalt bijvoorbeeld meer dan iemand met een vakantie vlucht.

Op een vlucht van Amsterdam naar Londen werd een test gedaan. Er werden de volgende verschillende prijzen genoteerd:

 • 89 euro
 • 237 euro
 • 500 euro
 • 823 euro

Let op: de bovenstaande prijzen zijn betaald voor de dezelfde vliegtickets op dezelfde vlucht.

Waarom zo'n groot verschil in prijs van vliegtickets?

Het is niet exact te achterhalen wat een vliegticket kost omdat dit per vliegtuig, vlucht, luchtvaartmaatschappij bekeken moet worden. De cijfers hieronder geven echter wel een goed inzicht welke kosten er in een vliegticket op een vlucht Amsterdam - Londen worden doorberekend.

Er is uitgegaan van een Airbus A380 met een aanschafwaarde van 85 miljoen euro. Capaciteit van 180 stoelen welke 4 vluchten per dag kan maken. Het vliegtuig gaat 20 jaar mee en heeft dan nog een restwaarde. Ook is over de 20 jaar onderhoud berekend. 

De opsomming is per vliegticket voor 1 passagier:

 • 20,00   euro voor aanschaf vliegtuig bij levensduur 20 jaar
 •   8,20   euro voor kerosine voor de vlucht Amsterdam - Londen
 •   2,69   euro voor de luchtverkeersleiding
 •   1,64   euro voor salaris cabincrew (2 piloten en 4 stewardessen)
 •   1,67   euro voor catering aan boord
 • 14,94   euro service charge (luchthavenbelasting Schiphol)
 • 12,94   euro security charge (luchthavenbelasting Schiphol)
 •   0,67   euro parkeergeld (luchthavenbelasting Schiphol)
 •   3,80   euro landingsrechten (luchthavenbelasting Schiphol)
 •   2,00   euro geluidsisolatie (luchthavenbelasting Schiphol)

              67,55   euro zijn de kosten voor vliegtickets op deze vlucht.

Prijs vliegtickets niet kosten- maar marktgedreven

Zoals bleek uit de test in het vliegtuig heeft de ene vliegpassagier 89 euro betaald voor zijn vliegticket en een andere passagier, op dezelfde vlucht, 823 euro. Een verschil van 734 euro op dezelfde vlucht. 

Om de prijs van stoelen (vliegtickets) te optimaliseren  en een vliegtuig zo vol mogelijk te krijgen maken luchtvaartmaatschappijen gebruik van 'yield management systemen'. Via zo'n systeem krijgen luchtvaartmaatschappijen inzicht in hoe de boeking van een vlucht zich naar verwachting ontwikkelt. Loopt een boeking van een vlucht sneller dan verwacht dan gaan de prijzen omhoog en loopt het langzamer dan gepland dan schroeven de prijs iets omlaag.

De prijs van een vliegticket hangt dus niet samen met de kosten maar met wat de markt ervoor wil geven. 

Aanbieding vliegtickets

Er zijn nog meer trucs die een luchtvaartmaatschappij uit zijn hoge hoed tovert. Namelijk de prijs die u voor een vliegticket krijgt aangeboden is ook afhankelijk van de datum en periode dat u een vlucht wilt boeken. 

Wanneer u een vlucht boekt waarbij de heenvlucht en de terugvlucht op dezelfde dag vallen dan beredeneert het systeem dat u een zakenreiziger bent en dan zal de prijs van het vliegticket hoger uitvallen. Wilt u een vlucht voor een dag later boeken dan zal u ook een hogere vliegticketprijs betalen want dan zal het systeem aangeven dat de nood waarschijnlijk hoog is. 

*in de Verenigde Staten zijn er systemen om te bepalen wanneer u een vliegticket het beste kunt kopen waarbij rekening wordt gehouden met de historische ontwikkeling van prijzen op een vlucht. In Europa is dit nog niet mogelijk, helaas.

+31 20 261 67 61
Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00.

Onze service

  2151 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis uw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 9.4 uit 10
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Laat mij weten of ik in aanmerking kom voor compensatie

Green Claim in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Received compensation of flight delay 600 euro after GreenClaim commission. It took some time but in the end positive result. Very convenient service! Good luck!:)

Betrouwbaar en goed geregeld

Green Claim is a professional service provider and helped us win our case!

In december 2016 een enorme vertraging gehad naar Amerika. Green Claim ingeschakeld om stappen te ondernemen. Nu ruim een jaar later toch uiteindelijk onze claim ontvangen, dankzij het werk wat Green Claim voor ons verricht heeft. Alle complimenten naar Green Claim!!!

Zie vorige personen. Mooi hoe je het digitale dossier kunt aanvullen en/of raadplegen!

Een vlucht van Tuifly werd 24 u uitgesteld en via Green Claim hebben wij een compensatie teruggekregen van 1200 euro - 380 euro (kosten). Een correcte en snelle afhandeling

I'm really thankful to Green Claim, my claim was handled professional and I'm impressed how clear and easy the communication was as well as their website. Thanks to them getting my compensation was a stress free process.

Prima service geleverd. Netjes mijn geld teruggekregen. Dank!

I did not expect at all to get money back from that flight. But surprisingly I got an email with instructuions how to do it. As I thought it would no apply in this case, I ignored it. Then I got another email! I thought: Why not then? And I filled in all the papers and guess what? Money coming my way! Nice surprise and it covers part of my next flight! Thank you for insisting!

Vliegtickets claimservice communiceerde goed de stand van zaken over de claim die er was na annulering en vertraging van de vlucht die wij maakten! Ze hebben er voor moeten strijden, maar de claim is gehonoreerd! Hier is recht gedaan! Hartelijk Bedankt!

Hun aanpak is zeer duidelijk en ze houden je ook voldoende op de hoogte. Zelf hoe je eigenlijk niet veel te doen. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij succes of verlies. Enkel nemen ze natuurlijk hun deel van het werk af van jou bedrag. Daarnaast mag je ze ook steeds mailen of bellen en helpen ze je zeer beleefd en vriendelijk verder. Zeer tevreden hierover en ze doen veel moeite voor jou en jij hoeft enkel wat geduld op te brengen.

Keurige en snelle succesvolle afhandeling. Wij werden ook tussentijds netjes geïnformeerd. Top !!!!

Ik ben zeer tevreden met de manieren hoe ik geholpen ben. De woorden zoals professioneel, zorgvuldig, consequent zijn zijn heel passend aan de werkwijze van Green Claim medewerkers, waarvoor grote dank en respect.

Heel goede service !

Top,Top top. Echt super service. Ik ben heel tevreden hoe deze mensen zich hebben ingezet voor mij. Een echte aanrader

First I tried to get my money through Royal Air Maroc myself. Not only my flight was cancelled, but they let me stay in the AirPort overnight and lost my luggage. Until now its not back. Maroc Airlines never responded to my claim, I phoned and mailed them several times. Through Greenclaim I got my money. Alone I would not have been succesfull.

Alles werd snel geregeld, nogmaals bedankt!

Hi guys my 2018 started very good. It was like lotterie. You are trustful and very honest in your advices. Great job and i will travel with your companies ofcourse

Buiten het aanleveren van de kastickets die we bijgehouden hadden om de extra gemaakte kosten te recupereren en tekst en uitleg gegeven hoe de vertraging en missen van aansluiting onze reis heeft beïnvloed hebben wij ook geen enkel actie moeten nemen. Dat Green Claim kosten inhoud op het bedrag was duidelijk gecommuniceerd. Top Service. Meer kan ik er niet van zeggen.

Ze verdienen wel wat aan je maar je hebt er totaal geen werk van. Eerst zelf de claim geprobeerd te bemachtigen. Dit lukte niet! Binnen een week was het door Green Claim wel geregeld en hebben we toch een groot deel van de vliegkosten terug!


De beste service

Claim ook uw compensatie: gemakkelijk, snel en op maat gemaakt


Direct hulp

Over Green Claim

563.267 GEBRUIKERS GINGEN U VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN U VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.2 uit 10
SERVICE: 9.2 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim nu ook compensatie, dien een claim bij ons in!


Controleer hier of u recht heeft