Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim tot €600 per persoon voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Aansluitende vlucht gemist? Claim je compensatie!

Dagelijks komen er een groot aantal claims bij ons binnen waarbij passagiers een aansluitende vlucht hebben gemist door een vertraging van de eerste vlucht. Tijd is geld, vooral in de luchtvaartindustrie en om deze reden plannen luchtvaartmaatschappijen de overstaptijd érg nauw in. Met als gevolg dat veel passagiers door een minimale vertraging al geweigerd worden op de aansluitende vlucht.

Recht op vergoeding bij het missen van een aansluitende vlucht?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden schetsen wij de volgende situatie: Stel, de vlucht vertrekt vanuit een Europees land en heeft een vliegafstand van meer dan 3.500 kilometer. De opgelopen vertraging op de eerste vlucht is 1 uur en 25 minuten en doordat de aansluitende vlucht gemist is, krijgen de passagiers een vervangende vlucht aangeboden voor de volgende dag. De totale aankomstvertraging is 27 uur. De luchtvaartmaatschappij voert het verweer aan dat in dit geval geen sprake was van een instapweigering. Zij beweren dat het hier gaat om het missen van een aansluitende vlucht omdat de passagiers niet wegens een overboeking werden geweigerd maar vanwege een vertraging op de voorgaande vlucht. 

Indien de Inspectie Leefomgeving en Transport deze klacht zou inspecteren en beoordelen dan zou de klacht ongegrond worden verklaard. Zij noemen dit een 'missed connection' waarbij de eerste vlucht minder dan drie uur vertraagd is en om die reden geen recht geeft op een vergoeding. Het Europees Hof heeft echter een belangrijke uitspraak gedaan. Onder het begrip instapweigering moet behalve gevallen van overboeking ook andere redenen zoals (en met name) operationele redenen worden gerekend. Hiermee is bepaald dat ook passagiers die hun aansluitende vlucht hebben gemist mogelijk recht hebben op een vergoeding. Heb jij een soortgelijke situatie meegemaakt? Dan kun jij je dus mogelijk ook beroepen op de wetgeving en jouw vergoeding claimen!

 

➜ Check jouw vlucht!

 

Wanneer ontvang ik een vergoeding voor mijn gemiste vlucht?

Je komt alleen in aanmerking voor een vergoeding op basis van de EU Verordening 261/2004 als jouw vlucht voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Minimale vertragingstijd: De vlucht moet minstens drie uur vertraagd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding op basis van de Europese Verordening.
 • De vliegroute: De Europese verordening is geldig in Europese lidstaten. Dit betekent dat je vertraagde vlucht alleen rechtsgeldig is wanneer je vlucht start vanuit een EU-land. Als je vanuit buiten de EU naar een land binnen de EU vliegt is deze alleen rechtsgeldig als deze wordt uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij.
 • Buitengewone omstandigheden: De Europese Verordening geeft je recht op een vergoeding als er geen sprake is van buitengewone omstandigheden.
 • Claimtermijn: In Nederland kun je tot twee jaar na je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht een claim indienen.

Hoe hoog is de vergoeding voor een gemiste aansluitende vlucht?

Heb jij jouw aansluitende vlucht gemist door een vertraging van je eerste vlucht? Dan kun je hier mogelijk een compensatie voor ontvangen die kan oplopen tot € 600,- per persoon. De hoogte van de compensatie hangt af van naar welke bestemming je vliegt, maar er wordt ook gekeken naar het aantal kilometers dat de vlucht heeft afgelegd. Belangrijk om te weten in het geval van het missen van een aansluitende vlucht is dat er bij het bepalen van de hoogte van de compensatie wordt gekeken naar je totale vluchtschema en dus niet alleen naar de vertraagde vlucht!

 • € 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer
 • € 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
 • € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
 • voor alle overige vluchten heb je recht op een bedrag van € 600,-

Als je vervangende vlucht afwijkt van de geplande aankomsttijd van de eerste vlucht, wordt het compensatiebedrag met 50% verlaagd.

Kunnen wij helpen als je een aansluitende vlucht hebt gemist?

Jazeker! Heb je jouw aansluitende vlucht gemist door een vertraging van de eerste vlucht? Dan kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Daarom is de service van Vlucht-Vertraagd.nl in het leven geroepen! Jij dient jouw claim in - ons internationale team van experts zorgt ervoor dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt! Wist je dat je tot 2 jaar na je vlucht je claim kunt indienen? Je bent misschien wel rijker dan je denkt!

Check je vlucht in onze claimcalculator

Wil je snel zien of je recht hebt op een vergoeding voor het missen van je aansluitende vlucht door een vertraging van je eerste vlucht? Dat kan gemakkelijk door gebruik te maken van onze claimcalculator! 

 

➜ Check jouw vlucht!


Onze service

  2194 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis jouw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 4.6 uit 5
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Kom ik in aanmerking voor compensatie?

Green Claim in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Received compensation of flight delay 600 euro after GreenClaim commission. It took some time but in the end positive result. Very convenient service! Good luck!:)

Betrouwbaar en goed geregeld

Green Claim is a professional service provider and helped us win our case!

In december 2016 een enorme vertraging gehad naar Amerika. Green Claim ingeschakeld om stappen te ondernemen. Nu ruim een jaar later toch uiteindelijk onze claim ontvangen, dankzij het werk wat Green Claim voor ons verricht heeft. Alle complimenten naar Green Claim!!!

Zie vorige personen. Mooi hoe je het digitale dossier kunt aanvullen en/of raadplegen!

Een vlucht van Tuifly werd 24 u uitgesteld en via Green Claim hebben wij een compensatie teruggekregen van 1200 euro - 380 euro (kosten). Een correcte en snelle afhandeling

I'm really thankful to Green Claim, my claim was handled professional and I'm impressed how clear and easy the communication was as well as their website. Thanks to them getting my compensation was a stress free process.

Prima service geleverd. Netjes mijn geld teruggekregen. Dank!

I did not expect at all to get money back from that flight. But surprisingly I got an email with instructuions how to do it. As I thought it would no apply in this case, I ignored it. Then I got another email! I thought: Why not then? And I filled in all the papers and guess what? Money coming my way! Nice surprise and it covers part of my next flight! Thank you for insisting!

Vliegtickets claimservice communiceerde goed de stand van zaken over de claim die er was na annulering en vertraging van de vlucht die wij maakten! Ze hebben er voor moeten strijden, maar de claim is gehonoreerd! Hier is recht gedaan! Hartelijk Bedankt!

Hun aanpak is zeer duidelijk en ze houden je ook voldoende op de hoogte. Zelf hoe je eigenlijk niet veel te doen. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij succes of verlies. Enkel nemen ze natuurlijk hun deel van het werk af van jou bedrag. Daarnaast mag je ze ook steeds mailen of bellen en helpen ze je zeer beleefd en vriendelijk verder. Zeer tevreden hierover en ze doen veel moeite voor jou en jij hoeft enkel wat geduld op te brengen.

Keurige en snelle succesvolle afhandeling. Wij werden ook tussentijds netjes geïnformeerd. Top !!!!

Ik ben zeer tevreden met de manieren hoe ik geholpen ben. De woorden zoals professioneel, zorgvuldig, consequent zijn zijn heel passend aan de werkwijze van Green Claim medewerkers, waarvoor grote dank en respect.

Heel goede service !

Top,Top top. Echt super service. Ik ben heel tevreden hoe deze mensen zich hebben ingezet voor mij. Een echte aanrader

First I tried to get my money through Royal Air Maroc myself. Not only my flight was cancelled, but they let me stay in the AirPort overnight and lost my luggage. Until now its not back. Maroc Airlines never responded to my claim, I phoned and mailed them several times. Through Greenclaim I got my money. Alone I would not have been succesfull.

Alles werd snel geregeld, nogmaals bedankt!

Hi guys my 2018 started very good. It was like lotterie. You are trustful and very honest in your advices. Great job and i will travel with your companies ofcourse

Buiten het aanleveren van de kastickets die we bijgehouden hadden om de extra gemaakte kosten te recupereren en tekst en uitleg gegeven hoe de vertraging en missen van aansluiting onze reis heeft beïnvloed hebben wij ook geen enkel actie moeten nemen. Dat Green Claim kosten inhoud op het bedrag was duidelijk gecommuniceerd. Top Service. Meer kan ik er niet van zeggen.

Ze verdienen wel wat aan je maar je hebt er totaal geen werk van. Eerst zelf de claim geprobeerd te bemachtigen. Dit lukte niet! Binnen een week was het door Green Claim wel geregeld en hebben we toch een groot deel van de vliegkosten terug!


De beste service

Claim ook jouw compensatie: gemakkelijk, snel en persoonlijk


Direct hulp

Over Green Claim

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.1 uit 10
SERVICE: 9.1 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim compensatie voor jouw vertraagde,
geannuleerde of overboekte vlucht!

Check of je recht hebt op compensatie