Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim tot €600 per persoon voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Vlucht omgeboekt? Claim je compensatie!

Het omboeken van een vlucht komt helaas erg vaak voor en resulteert in veel vertragingen. Goed nieuws: als je vlucht is omgeboekt, heb je mogelijk recht op een schadevergoeding! Wanneer de route is veranderd, moet er minstens sprake zijn van een uur vertraging om recht te krijgen op een schadevergoeding. De voorwaarden voor het verkrijgen van deze schadevergoeding staat beschreven in Europese wetgeving. Benieuwd of jij in aanmerking komt voor een vergoeding voor je omgeboekte vlucht? Check je vlucht in onze claimcalculator om te zien hoeveel compensatie jij kunt claimen!
 

➜ Check jouw recht op vergoeding!


Wanneer is er sprake van een omgeboekte vlucht?

Er is sprake van een omgeboekte vlucht wanneer je wel je bestemming hebt bereikt, maar:

 • de luchtvaartmaatschappij heeft het vluchtnummer gewijzigd
 • je vlucht wordt uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij
 • je vliegt via een andere route

Omboeking: instapweigering of annulering?

Als de luchtvaartmaatschappij je omboekt, dan kan dit op twee manieren gebeuren, namelijk:

 • wanneer de vlucht waar je oorspronkelijk op geboekt stond wel vliegt, maar zonder je vertrekt dan staat dit gelijk aan een instapweigering
 • wanneer de vlucht waar je oorspronkelijk op geboekt stond niet vliegt, dan wordt dit gezien als een annulering

Minimale vertragingstijd voor vergoeding

Of je recht hebt op een vergoeding op basis van Europese wetgeving is ook afhankelijk van de vertragingstijd die je hierdoor hebt opgelopen. Je komt in aanmerking voor een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij als:

 • de vlucht met meer dan 2 uur vertraagd was bij een vlucht tot 1.500 kilometer
 • de vlucht met meer dan 3 uur vertraagd was bij langere vluchten binnen de Europese Unie of bij andere vluchten tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
 • de vlucht met 4 uur of meer vertraagd was bij vluchten buiten de Europese Unie van meer dan 3.500 kilometer

Hoogte van de compensatie

Hoe hoog de compensatie is, is afhankelijk van aantal factoren. De hoogte is namelijk niet verbonden aan de duur van de vertraging, maar aan de bestemming van je vlucht. Hoe verder de bestemming, hoe hoger de vergoeding!

Volgens Europese Verordening 261/2004 heb je recht op de volgende bedragen:

 • € 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer
 • € 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
 • € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
 • voor alle overige vluchten heeft u recht op een bedrag van € 600,-

Als je vervangende vlucht afwijkt van de geplande aankomsttijd van de eerste vlucht, wordt het compensatiebedrag met 50% verlaagd.

Dien je claim in bij Vlucht-Vertraagd.nl!

Als je vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is kun je zelf een brief schrijven naar de airline om compensatie te vragen. Omdat ze vaak niet blij zijn met de compensatieregeling, werken luchtvaartmaatschappijen zelden mee. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen!

Wij houden ons bezig met het opstellen en versturen van alle specifieke brieven die nodig zijn voor het claimen van de vergoeding bij de luchtvaartmaatschappij. Wij werken op basis van no cure no pay en alle juridische kosten worden gedekt in onze 25% servicekosten.

Check je vlucht in onze claimcalculator

Heb je te maken gekregen met een omgeboekte vlucht? Dan heb je misschien wel recht op een compensatie! Door gebruik te maken van onze claimcalculator kun je snel, gratis en vrijblijvend je vlucht checken op of je recht hebt op een vergoeding en hoe hoog de de compensatie is.

 

➜ Check jouw vlucht!


Onze service

  2194 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis jouw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 4.6 uit 5
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Kom ik in aanmerking voor compensatie?

Green Claim in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Received compensation of flight delay 600 euro after GreenClaim commission. It took some time but in the end positive result. Very convenient service! Good luck!:)

Betrouwbaar en goed geregeld

Green Claim is a professional service provider and helped us win our case!

In december 2016 een enorme vertraging gehad naar Amerika. Green Claim ingeschakeld om stappen te ondernemen. Nu ruim een jaar later toch uiteindelijk onze claim ontvangen, dankzij het werk wat Green Claim voor ons verricht heeft. Alle complimenten naar Green Claim!!!

Zie vorige personen. Mooi hoe je het digitale dossier kunt aanvullen en/of raadplegen!

Een vlucht van Tuifly werd 24 u uitgesteld en via Green Claim hebben wij een compensatie teruggekregen van 1200 euro - 380 euro (kosten). Een correcte en snelle afhandeling

I'm really thankful to Green Claim, my claim was handled professional and I'm impressed how clear and easy the communication was as well as their website. Thanks to them getting my compensation was a stress free process.

Prima service geleverd. Netjes mijn geld teruggekregen. Dank!

I did not expect at all to get money back from that flight. But surprisingly I got an email with instructuions how to do it. As I thought it would no apply in this case, I ignored it. Then I got another email! I thought: Why not then? And I filled in all the papers and guess what? Money coming my way! Nice surprise and it covers part of my next flight! Thank you for insisting!

Vliegtickets claimservice communiceerde goed de stand van zaken over de claim die er was na annulering en vertraging van de vlucht die wij maakten! Ze hebben er voor moeten strijden, maar de claim is gehonoreerd! Hier is recht gedaan! Hartelijk Bedankt!

Hun aanpak is zeer duidelijk en ze houden je ook voldoende op de hoogte. Zelf hoe je eigenlijk niet veel te doen. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij succes of verlies. Enkel nemen ze natuurlijk hun deel van het werk af van jou bedrag. Daarnaast mag je ze ook steeds mailen of bellen en helpen ze je zeer beleefd en vriendelijk verder. Zeer tevreden hierover en ze doen veel moeite voor jou en jij hoeft enkel wat geduld op te brengen.

Keurige en snelle succesvolle afhandeling. Wij werden ook tussentijds netjes geïnformeerd. Top !!!!

Ik ben zeer tevreden met de manieren hoe ik geholpen ben. De woorden zoals professioneel, zorgvuldig, consequent zijn zijn heel passend aan de werkwijze van Green Claim medewerkers, waarvoor grote dank en respect.

Heel goede service !

Top,Top top. Echt super service. Ik ben heel tevreden hoe deze mensen zich hebben ingezet voor mij. Een echte aanrader

First I tried to get my money through Royal Air Maroc myself. Not only my flight was cancelled, but they let me stay in the AirPort overnight and lost my luggage. Until now its not back. Maroc Airlines never responded to my claim, I phoned and mailed them several times. Through Greenclaim I got my money. Alone I would not have been succesfull.

Alles werd snel geregeld, nogmaals bedankt!

Hi guys my 2018 started very good. It was like lotterie. You are trustful and very honest in your advices. Great job and i will travel with your companies ofcourse

Buiten het aanleveren van de kastickets die we bijgehouden hadden om de extra gemaakte kosten te recupereren en tekst en uitleg gegeven hoe de vertraging en missen van aansluiting onze reis heeft beïnvloed hebben wij ook geen enkel actie moeten nemen. Dat Green Claim kosten inhoud op het bedrag was duidelijk gecommuniceerd. Top Service. Meer kan ik er niet van zeggen.

Ze verdienen wel wat aan je maar je hebt er totaal geen werk van. Eerst zelf de claim geprobeerd te bemachtigen. Dit lukte niet! Binnen een week was het door Green Claim wel geregeld en hebben we toch een groot deel van de vliegkosten terug!


De beste service

Claim ook jouw compensatie: gemakkelijk, snel en persoonlijk


Direct hulp

Over Green Claim

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.1 uit 10
SERVICE: 9.1 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim compensatie voor jouw vertraagde,
geannuleerde of overboekte vlucht!

Check of je recht hebt op compensatie